Σχολείο Για Μικρούς

Παιχνίδι, μαγεία, εξερεύνηση, δοκιμή, χρώματα, κήπος, φίλοι και φίλες, αυτονομία, ανακάλυψη, κίνηση, επαφή, ιδέα, σύνθεση, δημιουργικότητα.

Το Σχολείο για Μικρούς είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά ακούγονται ακόμα και όταν δεν μιλούν. Το παιδί που παίζει είναι στο επίκεντρο. Εδώ, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, μέσα από τις σχέσεις, που αναπτύσσουν με άλλα παιδιά και με ενήλικες, σ’ ένα περιβάλλον όπου μπορούν να εκφραστούν με άπειρους τρόπους και ως μέλη μιας δυναμικής διαδικασίας μάθησης.

Στο Παιχνιδαγωγείο το Σχολείο για Μικρούς υποδέχεται τα παιδιά από 20 μηνών έως 6 χρονών στις ομάδες: Μαγικές Πατούσες (2-3 χρονών), Ψαχουλευτές/τριες (3-4 χρονών), Ταξιδευτές/τριες (4-5 χρονών, προνήπιο), Εξερευνητές/ήτριες (5-6 χρονών, νηπιαγωγείο). Κάθε ομάδα έχει 18-21 παιδιά που συχνά μέσα στην κάθε μέρα χωρίζονται σε 2 ή 3 μικρότερες ομάδες.
Η ομάδα
Σφαιρική ανάπτυξη
Οι γονείς
Οι παιδαγωγοί
Το περιβάλλον
Η φύση
Το παιχνίδι
Ψυχοπαιδαγωγική ομάδα
Επαφή με την κοινότητα
Η κάθε μέρα μας με μια ματιά

Παίζοντας μέσα και έξω από το δωμάτιο, στη διάρκεια κάθε μέρας επιδιώκουμε κάθε παιδί αλλά και όλα τα παιδιά ως ομάδα να αναπτύσσονται μέσα από:

Στόχοι

Στόχος μας είναι κάθε παιδί:

Ερωτήσεις που ακούμε συχνά

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί από τις 8.00 έως τις 16.00 από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Ιουλίου. Το Νηπιαγωγείο (προνήπιο και νηπιαγωγείο) λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 16.00, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για εργαστήρια δημιουργικού παιχνιδιού από τις 16.00 έως τις 17.00. Η περίοδος λειτουργίας είναι αυτή που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας: 11 Σεπτεμβρίου- 15 Ιουνίου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στο καλοκαιρινό πρόγραμμα έως τα μέσα Ιουλίου.

8:00-9:00 Ώρα άφιξης Παιχνίδι (μη δομημένο, ελεύθερης επιλογής) εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος
9:00-10:00 Παιχνίδι (μη δομημένο, ελεύθερης επιλογής) εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος.
10:00-10:20 κύκλος : πρωινές αγκαλιές, καλημέρες, αλληλεπίδραση ομάδας. Τα παιδιά αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως μέλη της ομάδας συμπεριλαμβάνοντας τους παιδαγωγούς
10:20-10:40 Δεκατιανό
10:45-12:00: ρουτίνες αυτονομίας, παιχνίδι στον κήπο
12:00-13:00 ή με 13:30 ανάλογα στην ηλικία: δομημένες δραστηριότητες γνωστικής ανάπτυξης/ γωνιές παιχνιδιού/ εστίες ενδιαφερόντων (workshops εικαστικά, μαγειρική, αναπαραστατικό παιχνίδι, κινητικό παιχνίδι, puzzle, βιβλία και άλλα πολλά που προκύπτουν από τα ενδιαφέροντα των παιδιών καθημερινά)
13:00-13:40: φαγητό και ρουτίνες αυτονομίας (για παιδιά 2-4 χρονών)
13:45-… ύπνος ή πρώτη περίοδος αναχώρησης
15:40-16:00 ξύπνημα ή προετοιμασία για αναχωρήσεις, ρουτίνες αυτονομίας

Έχουμε επιλέξει το σχολείο μας να είναι ένα μικρό και οικογενειακό σχολείο με σχετικά μικρά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε θέσεις για όλες τις οικογένειες που θα ήθελαν να είναι μέρος του Παιχνιδαγωγείου. Τα παιδιά τα οποία συνθέτουν την ομάδα των Μαγικών Πατουσών (2-3 χρονών) είναι και η βασική ομάδα που συνεχίζει μέχρι και τη Στ’ δημοτικού. Κάθε χρόνο, για τις θέσεις που απελευθερώνονται, επικοινωνούμε με τις ενδιαφερόμενες οικογένειες με βάση την ημερομηνία της πρώτης επικοινωνίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο welcome@paixnidagogeio.gr και στο 6980001266.

Για τις Μαγικές Πατούσες και τους Ψαχουλευτές τα ετήσια δίδακτρα είναι €5000 και αφορούν την περίοδο λειτουργίας Σεπτέμβριος- Ιούλιος.
Για τους Ταξιδευτές και τους Εξερευνητές τα ετήσια δίδακτρα είναι €5500 και αφορούν το ολοήμερο ωράριο του σχολείου, για την περίοδο λειτουργίας που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Το Παιχνιδαγωγείο παρέχει το δεκατιανό το οποίο περιλαμβάνει πάντα φρούτα. Για το μεσημεριανό οι οικογένειες στο Παιχνιδαγωγείο μπορούν είτε να φέρνουν φαγητό από το σπίτι ή να επιλέξουν την υπηρεσία του Dadstronomy που φέρνει φρέσκο, ζεστό φαγητό κάθε μέρα.
Ο σχεδιασμός του εβδομαδιαίου μενού και όλη η φροντίδα για τη διατροφή από το Παιχνιδαγωγείο και το Dadstronomy γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μαθαίνω Διατροφή», https://mathainodiatrofi.org/

Τα σχολικά του Παιχνιδαγωγείου εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη πολύ κοντινή ακτίνα γύρω από το σχολείο και συγκεκριμένα τις παρακάτω περιοχές: Ν. Ψυχικό, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό, Γηροκομείο, Παπάγο, Χολαργό, Χαλάνδρι