Δημοτικό Σχολείο

Ομάδα, εξορμήσεις, βιβλία, έρευνα, ενθουσιασμός, παρέα, τετράδια, υπευθυνότητα, δημιουργία, σχέσεις, φύση, δεξιότητες, συμβούλιο, συνεργασία

Το Δημοτικό του Παιχνιδαγωγείου είναι ένα σχολείο όπου τα παιδιά αναπτύσσονται και μαθαίνουν παίζοντας, έχουν την ευκαιρία να ακολουθούν την περιέργεια και τη φαντασία τους μέσα σ’ ένα δομημένο και οργανωμένο πλαίσιο, όπου μαθαίνουν… πώς να μαθαίνουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ομάδες
Ποικιλία στα εργαλεία
Παιχνίδι
Υποστήριξη
Μάθημα έξω
Ατελιέ
Ψυχοπαιδαγωγική ομάδα
Γονείς ως συνεργάτες
Δημοκρατικές διεργασίες

Στόχοι

Στόχος μας είναι κάθε παιδί:

Ερωτήσεις που ακούμε συχνά

Το σχολείο είναι ανοιχτό από τις 08:00, ενώ στις 8:15 ξεκινούν τα μαθήματα τα οποία ολοκληρώνονται στις 14:00. Το ολοήμερο πρόγραμμα συνεχίζει έως τις 16:00, οπότε και αρχίζουν τα απογευματινά εργαστήρια τα οποία ολοκληρώνονται στις 17:05.

Έχουμε επιλέξει το σχολείο μας να είναι ένα μικρό και οικογενειακό σχολείο με σχετικά μικρά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε θέσεις για όλες τις οικογένειες που θα ήθελαν να είναι μέρος του Δημοτικού Σχολείου του Παιχνιδαγωγείου. Τα παιδιά που δημιουργούν την Α’ Δημοτικού είναι κατά βάση παιδιά που είναι μαζί μας από 2,5 χρονών. Κάθε χρόνο, για τις θέσεις που απελευθερώνονται, επικοινωνούμε με τις ενδιαφερόμενες οικογένειες με βάση την ημερομηνία της πρώτης μας επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο welcome@paixnidagogeio.gr και στο 6980001266.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι €6500 για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και αφορούν το ολοήμερο ωράριο του σχολείου, για την περίοδο λειτουργίας που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά φέρνουν το δικό τους υγιεινό δεκατιανό στο σχολείο και το τρώνε παρέα στο δωμάτιο τους. Για το μεσημεριανό οι οικογένειες στο Παιχνιδαγωγείο μπορούν είτε να φέρνουν φαγητό από το σπίτι ή να επιλέξουν την υπηρεσία του Dadstronomy που φέρνει φρέσκο, ζεστό φαγητό κάθε μέρα.

Τα σχολικά του Παιχνιδαγωγείου εξυπηρετούν μια περιορισμένη ακτίνα γύρω από το σχολείο και συγκεκριμένα τις παρακάτω περιοχές: Παπάγος, Χολαργός, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό, Γηροκομείο, Ν. Ψυχικό.

Τα Αγγλικά είναι μέρος του προγράμματος από την Α’ Δημοτικού. H 2η ξένη Γλώσσα, Ισπανικά ή Γαλλικά, ξεκινά στο Παιχνιδαγωγείο προαιρετικά στην Γ’ και Δ΄ Δημοτικού, με μια ώρα την εβδομάδα στο πρόγραμμα του ολοήμερου. Στην Ε’ και Στ’ πλέον τα παιδιά έχουν δύο ώρες την εβδομάδα μέσα στο πρωινό πρόγραμμα.

Για την περίοδο της τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα του Zoom. Κάθε τάξη χωρίστηκε σε 3 μικρότερες ομάδες (των 6-7 παιδιών) οι οποίες είχαν 13-15 ώρες μαθήματος την εβδομάδα, σε πρωινές ώρες και με διαλείμματα 15’-30’ ανάμεσα από τα μαθήματα. Παράλληλα λειτούργησαν προαιρετικές απογευματινές δράσεις.

Σίγουρα όχι. Αυτό συμβαίνει τώρα που το Δημοτικό μας είναι μόλις τεσσάρων χρονών και θα συμβαίνει όταν θα είμαστε είκοσι τεσσάρων. Αυτή είναι, όμως, η πραγματικότητα σε οποιαδήποτε κοινότητα. Επικοινωνούμε μεταξύ μας τα λάθη μας και τα σωστά μας, αυτά που μας προβληματίζουν και διαρκώς εξελισσόμαστε.

Η πρώτη αποφοίτηση από το Δημοτικό του Παιχνιδαγωγείου έγινε τον Ιούνιο του 2022 με τα παιδιά να προσαρμόζονται πολύ καλά και να συνεχίζουν σε πολλά διαφορετικά Γυμνάσια (Δημόσια γενικής εκπαίδευσης, Καλλιτεχνικά, Μουσικά, ελληνόγλωσσα και δίγλωσσα ιδιωτικά σχολεία).
Από το πρώτο μας “Reunion” και την επικοινωνία με τους γονείς, μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά τελειώνοντας το Παιχνιδαγωγείο, γνωρίζουν τον εαυτό τους, τί μπορούν και τί δεν μπορούν (ακόμα) να κάνουν, αλλά και τις στρατηγικές για να καταφέρουν όσα θέλουν.
Έχουν μάθει όσα πρέπει, θέλουν να μάθουν και άλλα και κατέχουν τις απαραίτητες τεχνικές και εργαλεία για να τα μάθουν. Επικοινωνούν τις ιδέες, τις διαφωνίες, τις απόψεις και τις δυσκολίες τους σε συνομίλικους/ες και ενήλικες.