Δημοτικό Σχολείο

Ομάδα, εξορμήσεις, βιβλία, έρευνα, ενθουσιασμός, παρέα, τετράδια, υπευθυνότητα, δημιουργία, σχέσεις, φύση, δεξιότητες, συμβούλιο, συνεργασία

Το Δημοτικό του Παιχνιδαγωγείου είναι ένα σχολείο όπου τα παιδιά αναπτύσσονται και μαθαίνουν παίζοντας, έχουν την ευκαιρία να ακολουθούν την περιέργεια και τη φαντασία τους μέσα σ’ ένα δομημένο και οργανωμένο πλαίσιο, όπου μαθαίνουν… πώς να μαθαίνουν.

Το καθημερινό πρόγραμμα στο σχολείο έχει διαμορφωθεί με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου.             Η κάθε ώρα μαθήματος εμπλουτίζεται με διαφορετικούς τρόπους ώστε το βίωμα να μεταμορφώνεται σε γνώση. Παραδοσιακά εργαλεία  συναντιούνται με τις ιδέες των παιδιών ώστε να δημιουργείται ένα δυναμικό και ενδιαφέρον μάθημα. Ταυτόχρονα από την πρώτη μέχρι την έκτη δημοτικού ό,τι συμβαίνει βιωματικά μετασχηματίζεται σταδιακά και σε ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Έτσι, ολοκληρώνοντας ένα παιδί το Δημοτικό μας είναι έτοιμο να σταθεί σε οποιοδήποτε γυμνάσιο επιλέξει να συνεχίσει.     

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ομάδες
Ποικιλία στα εργαλεία
Παιχνίδι
Υποστήριξη
Μάθημα έξω
Ατελιέ
Ψυχοπαιδαγωγική ομάδα
Γονείς ως συνεργάτες
Δημοκρατικές διεργασίες

Στόχοι

Στόχος μας είναι κάθε παιδί:

Ερωτήσεις που ακούμε συχνά

Το σχολείο είναι ανοιχτό από τις 08:00, ενώ στις 8:15 ξεκινούν τα μαθήματα τα οποία ολοκληρώνονται στις 14:00. Το ολοήμερο πρόγραμμα συνεχίζει έως τις 16:00, οπότε και αρχίζουν τα απογευματινά εργαστήρια τα οποία ολοκληρώνονται στις 17:05.

Έχουμε επιλέξει το σχολείο μας να είναι ένα μικρό και οικογενειακό σχολείο με σχετικά μικρά τμήματα. Η Α’ Δημοτικού, ενδέχεται κάθε σχολική χρονιά να έχει διαφορετικό αριθμό τμημάτων (μέχρι 2 κάθε σχολική χρονιά). Όταν έχει ένα τμήμα, τις θέσεις καταλαμβάνουν επί τω πλείστων τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Όταν έχουμε 2 τμήματα, υποδεχόμαστε με χαρά νέες οικογένειες στο σχολείο μας μιας και η διαθεσιμότητά μας μεγαλώνει σημαντικά. Κάθε χρόνο, για τις θέσεις που απελευθερώνονται, επικοινωνούμε με τις ενδιαφερόμενες οικογένειες με βάση την ημερομηνία της πρώτης μας επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο welcome@paixnidagogeio.gr, στο 2106724288 (επιλογή 4) και στο 6980001266.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι €7500 για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και αφορούν το ολοήμερο ωράριο του σχολείου, για την περίοδο λειτουργίας που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά φέρνουν το δικό τους υγιεινό δεκατιανό στο σχολείο και το τρώνε παρέα στο δωμάτιο τους. Για το μεσημεριανό οι οικογένειες στο Παιχνιδαγωγείο μπορούν είτε να φέρνουν φαγητό από το σπίτι ή να επιλέξουν την υπηρεσία του Dadstronomy που φέρνει φρέσκο, ζεστό φαγητό κάθε μέρα.

Τα σχολικά του Παιχνιδαγωγείου εξυπηρετούν μια περιορισμένη ακτίνα γύρω από το σχολείο και συγκεκριμένα τις παρακάτω περιοχές: Παπάγος, Χολαργός, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό, Ν. Ψυχικό, Γηροκομείο.

Τα Αγγλικά είναι μέρος του προγράμματος από την Α’ Δημοτικού. H 2η ξένη Γλώσσα, Ισπανικά ή Γαλλικά, ξεκινά στο Παιχνιδαγωγείο προαιρετικά στην Γ’ και Δ΄ Δημοτικού, με μια ώρα την εβδομάδα στο πρόγραμμα του ολοήμερου. Στην Ε’ και Στ’ πλέον τα παιδιά έχουν δύο ώρες την εβδομάδα μέσα στο πρωινό πρόγραμμα.

Από το Παιχνιδαγωγείο έχουν αποφοιτήσει δύο ομάδες Στ’ Δημοτικού (Ιούνιος 2022 και 2023) με τα παιδιά να προσαρμόζονται ομαλά  σε πολλά διαφορετικά Γυμνάσια (Δημόσια γενικής εκπαίδευσης, Καλλιτεχνικά, Μουσικά, ελληνόγλωσσα και δίγλωσσα ιδιωτικά σχολεία).

Τα “Reunion” μας, τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι οικογένειες των αποφοίτων μας, αλλά οι βαθμοί τους, δείχνουν ότι τα παιδιά τελειώνοντας το Παιχνιδαγωγείο, γνωρίζουν τον εαυτό τους, έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα, έχουν διάθεση να εξελίξουν τις γνώσεις τους και κατέχουν τις απαραίτητες τεχνικές και εργαλεία για να αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικές και κοινωνικές προκλήσεις που ακολουθούν. Νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους αλλά και με το να επικοινωνήσουν τις ιδέες, τις απόψεις και τις ανάγκες τους σε συνομήλικους/ες και ενήλικες.

Η επαφή που διατηρούμε με τους/ τις αποφοίτους μας και τις οικογένειές τους, επιβεβαιώνει ότι τα ίδια θεωρούν το Παιχνιδαγωγείο ένα σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια της μαθησιακής τους πορείας στο γυμνάσιο, κυρίως όμως, ένα σημαντικό εφόδιο για τη ζωή τους.