Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Παιχνιδαγωγείο ξεκίνησε το 2010 ως οργανισμός δημιουργικού παιχνιδιού. Mια ομάδα ανθρώπων με έμπνευση και πάθος, μια οικογένεια πραγματικά και μεταφορικά ξεκίνησε από την παραδοχή ότι «το παιχνίδι είναι η αρχή».

Πολύ γρήγορα το παιχνίδι άνοιξε την πόρτα του κόκκινου κτηρίου πάνω στην 25ης Μαρτίου στο Νέο Ψυχικό και ταξίδεψε σε μέρη πολλά: εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς και μουσεία που έδωσαν βάση στο παιχνίδι ως μέρος της μάθησης, εταιρικές γιορτές και θεματικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, παιχνιδογιορτές ή αλλιώς πάρτι γεμάτα παιχνίδι, δημιουργία χώρων παιχνιδιού μέσα σε εμπορικά σημεία, εργαστήρια για παιδιά και για μεγάλους είναι το επίσημο παιχνιδο-βιογραφικό του οργανισμού. Μαζί μας από το 2010 ως το 2016 έπαιξαν χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχουμε δημιουργήσει 9 χώρους για παιδιά ενώνοντας την αρχιτεκτονική με την παιδαγωγική.

Πώς ένας οργανισμός δημιουργικού παιχνιδιού γίνεται σχολείο:

Με έμπνευση την εμπιστοσύνη των γονιών και την ανάπτυξη των παιδιών που μεγαλώνουν μαζί μας, το 2011 η ομάδα παιδαγωγικού σχεδιασμού μεγαλώνει

και το Παιχνιδαγωγείο αναπτύσσει μια δυναμική παιδαγωγική με στόχο την «εισαγωγή» του παιχνιδιού στην τυπική εκπαίδευση. Το 2013 το Παιχνιδαγωγείο μετακομίζει στην οδό Καλαβρύτων και λειτουργεί ως πλαίσιο προσχολικής αγωγής για παιδιά από 20 μηνών έως 4 χρονών. Το 2015 λειτουργεί για πρώτη χρονιά το Νηπιαγωγείο και το 2017 ανοίγει το Δημοτικό σχολείο στην οδό Ομήρου. Αναδιαμορφώνοντας ένα σχολείο που είχε παραμείνει κλειστό για 25 χρόνια, ξυπνάμε πάλι τη γειτονιά και το παιχνίδι είναι πάλι η αρχή!

Σήμερα, το Παιχνιδαγωγείο είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που ανοίγει ολοένα και περισσότερο στην κοινότητα, στην έρευνα, στην κοινωνική συνδιαμόρφωση της εκπαίδευσης με κέντρο το παιδί και την οικογένεια.

Σε μια συνεχώς κινούμενη και απαιτητική πραγματικότητα για τα παιδιά και τους ενήλικες στο Παιχνιδαγωγείο συνεχίζουμε να παίζουμε, να ερευνούμε και να μαθαίνουμε ανακαλύπτοντας καθημερινά καινούριες διαδρομές και τολμώντας να τις ακολουθήσουμε!